Poczestunek w pracy

Wszyscy lubimy prosić gości i proponować ich dużo oryginalnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy osiągnięci i zaczynamy prześcigać się za przygotowywanie naszego drogiego poczęstunku w ostatniej chwili. Prezentuje się jednak, że często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dlatego warto zastanowić się nad przygotowanie dla ludzi deski serów.

bizerba gsp hdBIZERBA GSP HD - półautomatyczna krajalnica Polkas

Dobór serów Że jesteśmy właśnie taką opcja, warto zaserwować sery wykonane z drugich rodzajów mleka: krowiego, owczego i koziego. Ciekawym podejściem istnieje i ułożenia ich regionami. Pozwala toż znanym gościom poznać potrawy z miejsc, w których często jeszcze nie byli. Warto na taką uroczystość istnieć ponad przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery dobre od łagodnych. Ponieważ jest napisać je trzymając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery produkujemy w regionu, zaczynając od najprostszego (najlepiej poprawić go na godzinie 12), stopniowo chodząc do coraz większych. Dzięki temu swoi pracownicy poczują subtelne różnice w apetytu oraz zapachu danych produktów. Estetyka Sery możemy zapewnić na dodatkowej, oddanej do ostatniego desce, która kupimy w grupie sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy też użyć do tego silnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając zawsze o tym, że musi żyć ona oddana jedynie do tej rzeczy. Część serów, szczególnie tych dochodzących, daleko jest zaserwować w znaczniejszych cząstkach. Inne możemy dawać w plastrach. Tutaj warte będą krajalnice do sera, które umożliwią nam pokroić ser w suche i wygodne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować naszym gościom odpowiednie dodatki. Mogą istnieć wówczas orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dużo jest postawić w prywatnych miseczkach, gdyby nie połączyły się z podawanymi przez nas serami. W specjalnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować również dobre wino. Najłatwiejszym stylem będzie pasowanie wina pochodzącego spośród ostatniego jednego regionu, co proponowane przez nas sery.